Sociale Veiligheid

Agenda

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Een aanspreekpunt voor iedereen

Een vertrouwenscontactpersoon zorgt ervoor dat iedereen op de sportclub met vragen, zorgen of mogelijke meldingen weet bij wie hij moet zijn en wat de mogelijke vervolgstappen zouden kunnen zijn. Het kan daarbij gaan om incidenten zoals pesten, intimidatie, agressie en discriminatie. Ook helpt een vertrouwenscontactpersoon de club bij preventie van grensoverschrijdend gedrag en de implementatie van bijvoorbeeld een gedragscode.

De rol van een vertrouwenscontactpersoon

De vertrouwenscontactpersoon is bereikbaar voor iedereen op de club, biedt een luisterend oor, denkt mee en kan melders uitleggen wat eventuele vervolgstappen kunnen zijn. De vertrouwenscontactpersoon voert een vertrouwelijk gesprek, maar deze rol garandeert niet altijd geheimhouding.

Let op: de vertrouwenscontactpersoon is géén hulpverlener, maar hij helpt je wel verder.

De vertrouwenscontactpersoon voor ttv De Pin Pongers

Op de website van de vereniging vind je de gegevens met betrekking tot het onderwerp Sociale Veiligheid. Binnen het bestuur is Lisette van den Muijsenberg belast met deze portefeuille en Wim Groffen wordt voorgesteld als vertrouwenscontactpersoon.

Wim heeft deelgenomen aan een cursus bij de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) waarvoor hij in oktober 2022 een deelnamecertificaat ontving.

Praktisch

Wanneer binnen tafeltennisvereniging De Pin Pongers iemand behoefte heeft aan een gesprek met de vertrouwenscontactpersoon wordt dit vanwege de privacy gevoerd in cultureel centrum De Geerhoek in Wouw. Contact met de vertrouwenscontactpersoon via de kanalen die op de website van De Pin Pongers worden vermeld.